fbpx
eseucaenfrgl

Noticias y comentarios

Nota premsa Fundació Universitària Martí l’Humà i l’Institut Barcelonès d’Art.

presentacio

En data 19 de maig s’ha presentat a la seu de Can Ramos de la Fundació Universitària Martí l’Humà a la Garriga el nou Postgrau i Màster de Belles Arts, “Panorama d’Art”, que han gestat conjuntament l’Institut Barcelonès d’Art (en col·laboració amb el Reial Cercle Artístic de Barcelona) i la Fundació Universitària Martí l’Humà.

La metodologia dels cursos està basada en un projecte que pretén canviar el paradigma del procés d’aprenentatge que fins ara s’ha desenvolupat, amb sentit i treball de participació activa i crítica, per assolir els aspectes claus que defineixen el projecte.

La internacionalitat, factor diferencial i tret característic de l’alumnat, ens obliga a plantejar un programa obert i amb ritmes individualitzats; per tant es tracta d’una formació personalitzada per a cada alumne i projecte, que no estableix una cronologia concreta, sinó que s’adapta a cada alumne i a les seves necessitats i circumstàncies.

Els cursos pretenen aportar el coneixement artístic transversal, amb la base de la història i del moment de cada època i estil, intentant entendre el context històric que va influir en la consecució de les obres d’art de cada artista. A partir del qual l’alumne prepararà un projecte artístic que definirà el perquè i el què de la seva idea. Iniciant-se, després, un procés creatiu que establirà el com aconseguir el desenvolupament de l'obra interpretativa, per a poder arribar a l’execució de l’obra i presentació d'aquesta.

El format dels cursos podrà ser presencial, en línia o, com recomanem, de modalitat mixta, fet que farà que l’alumne pugui adaptar la seva presencialitat a la seva conveniència. El sistema mixt es farà bàsicament en línia, destinant una jornada setmanal amb trobada dels alumnes al campus (Reial Cercle Artístic de Barcelona), que afavorirà el feedback necessari entre alumne, professorat i companys de curs.

Cal destacar que la matrícula del curs està permanentment oberta, donada la característica tan personalitzada de la formació, fins al punt que els horaris i durada del curs s’adaptaran totalment a les circumstàncies de cada alumne.

La durada estimada del programa sencer del Postgrau de 60 ECTS és de dos anys, flexibles per a cada cas. I d’entre tres i quatre anys per a la finalització del Màster, de 120 ECTS.

Un dels factors clau d’aquests estudis és el Projecte fi de grau (Postgrau o Màster), en concret és el mòdul quart, que capacitarà a l’alumne en la fórmula del màrqueting necessari per poder expandir i posar al mercat la seva marca i obra. Tan necessari perquè l’ofici d'artista tingui una sortida professional rendible, amb una sòlida base que el faci comparable a qualsevol altre ofici.

Així doncs, ens plau comunicar l’obertura de matriculació d’aquestes dues opcions de formació, Màster i Postgrau; en trobareu més detalls d’informació i inscripcions a la web www.fumh.org.

20 de maig de 2021

1 de febrero Conferencia Dr. J.A. Pujante

Apasionante master class del Dr. J. A. Pujante "El reto de las seven Summits: Esfuerzo y superación de las limitaciones". Las palabras de un asistente recogen muy bien el espíritu de la ponencia: Nuestros docentes son los alpinistas que deben alcanzar, con grandes dosis de resiliencia y creatividad, los "Summits" o cumbres actuales: elevado ratio de alumnos por clase, presión curricular, diversidad en el aula y necesidades educativas especiales de los alumnos, falta de recursos, falta de motivación, escasa consideración social, inestabilidad del puesto de trabajo...